Hlavní obsah

VIDEO: nový Opel Insignia přistál v Londýně

Novinky, maž

Zaujmout je čím dál těžší a nezáleží na tom, zda prodáváte šampaňské nebo auto. Opel byl při premiéře svého klíčového modelu docela odvážný - v centru Londýna nedaleko Tower Bridge nechal spustit novou Insignii z 45 metrů vysokého tubusu.

Článek

Už v sobotu se 3,2 tuny těžký tubus, ukrývající nový model, „zabořil“ do země v parku Potters Fields. A v neděli potom 62 metrů vysoký jeřáb vyzdvihl tubus z jeho kráteru a připravil vše pro dramatickou pondělní scénu, kdy přidělaný Opel Insignia spadnul z výšky 45 metrů zpátky na zem. Největším oříškem samozřejmě bylo zaručit "měkké přistání“.

Příprava byla náročná

Na celém představení se podílelo na 60 expertů, kteří odpracovali celkem více než 7200 hodin při přípravách, zkouškách i vlastní akci. Ve finále pracoval tento tým 96 hodin bez přestávky přímo v parku Potters Fields. Nejdůležitější samozřejmě bylo zaručit kontrolovaný pád, při kterém Opel Insignia padá k zemi rychlostí 7,6 metru za sekundu.

:. Opel se spustil z výšky 45 metrů. Na lanech, pochopitelně. Foto: GM

Stroje a technologie, které pád Insignie zajišťují, jsou propojeny více než třemi kilometry elektrických kabelů a 152 metry vzduchotlakých hadic. Pneumatické brzdy systému kontroluje a řídí celkem třináct propojených počítačů, které bdí nad krkolomným pádem automobilu.

A jak to dopadlo v praxi, se podívejte na našem videu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám