Hlavní obsah

Nová Fiesta odhodila konzervativnost daleko za sebe

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Fiesta navazuje na dlouholetou tradici malých automobilů od Fordu, vyvíjených v Evropě a určených především pro evropské zákazníky. Když porovnáte současnou Fiestu s novou verzí, je jasné, že konzervativní design je pryč. Každému se její vzhled nemusí líbit, nicméně jisté je, že nová Fiesta vypadá hodně výrazně.

Článek

Novinka od Fordu má společný podvozek jako Mazda 2, která se již prodává (test najdete zde). Ford nyní zveřejnil několik nových podrobností o novince, která si bude konkurovat například s domácí Fabií nebo nově představenou Ibizou. V nabídce Fordu bude tří a pětidvéřová verze.

:. Ford Fiesta - podobnost s Mazdou 2 je očividná. Foto: Ford

Nová, v Evropě vyvíjená Fiesta shodila na váze 40 kilogramů, díky tomu se lépe řídí a má nižší spotřebu a emise.

Je to vůbec poprvé, kdy se v tak malém vozidle objevuje kolenní airbag; v příplatkové výbavě budete moci zaškrtnout i okenní či boční vzduchové vaky. Novinkou je také startování tlačítkem nebo otevření a zavření vozu bez nutnosti vyndávat klíč.

:. Ford Fiesta dostala docela divoké tvary. Líbit by se měla. Foto: Ford

Novinkou je upravený motor 1,6 TDCi ECOnetic, který dosahuje emisí CO2 v kombinovaném provozu 99 gramů na kilometr a spotřebou do čtyř litrů nafty na sto kilometrů. Jinak má být v nabídce sedm motorů, čtyři benzínové a tři vznětové. Základem bude benzínová dvanáctistovka (44 kW/60 k).

:. Ford Fiesta: první generace a současná, která se již brzy odebere do zaslouženého důchodu. foto: Ford

Třídveřová i pětidvéřová verze se začne prodávat od října 2008. Prodejní ceny nejsou ještě stanoveny.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Verve: tohle je ta nová Fiesta

Fordu nezbylo nic jiného, než jít s pravdou ven. Informace na internetových serverech a fotografie prvních náčrtů v časopisu Auto Express o novém Fordu Fiesta...

Ford představil novou generaci modelu Fiesta

Ford oficiálně uvedl první fotografie nové generace modelu Ford Fiesta a potvrdil, že toto jméno vybral i pro následující roky jako hlavní název globálního...

Ford Fiesta i s pěti dveřmi

Nový globální vůz Fiesta byl představen na stánku automobilky Ford. A proč je Fiesta najednou globální? Protože se v budoucnu dostane na téměř všechny...

Výběr článků

Načítám