Hlavní obsah

Americký Dodge Journey chce okouzlit Evropu

Novinky, maž

Na český trh právě vstupuje nový velkoprostorový automobil s beranem ve znaku. Nevypadá tak nasupeně jako ostatní modely této americké značky. Dovnitř se vejde pět cestujících, ale nabízí se i varianta 5 + 2. V nabídce jsou dva benzínové motory a jeden turbodiesel. Kdo pořizuje MPV, ale chce se odlišit, má možnost.

Článek

Nabídka motorů pro Dodge Journey zahrnuje turbodiesel 2,0 l DOHC CRD (103 kW, 310 Nm), který je kombinován buď s manuální šestistupňovou převodovkou nebo dvouspojkovou převodovkou Getrag se stejným počtem rychlostních stupňů. Nabídku zážehových motorů tvoří čtyřválec 2,4 litru (125 kW, 220 Nm) a 2,7 litru DOHC V6 (139 kW, 256 Nm), který je schopen spalovat palivo až s 85procentním obsahem ethanolu.

:. Dodge Journey - MPV na americký způsob. Foto: Dodge Dodge Journey se dodává v pětimístném nebo až sedmimístném uspořádání. Velmi praktické jsou například úložné prostory v podlaze nebo pod sedákem sedadla spolujezdce. Sedadla používají tkaninu, která se vyznačuje odolností proti opotřebování a barevnou stálostí, nepohlcuje pachy, je antistatická a lze ji velmi snadno čistit.

:. Interiér obsahuje barevný displej navigace. Jinak je docela ponurý. Foto: Dodge

Zadní dveře se otevírají v úhlu 90 stupňů. Tato vlastnost usnadňuje například montáž dětské sedačky, ale také nástup na sedadla třetí řady. Sedadlo spolujezdce je vybaveno funkcí Flip ’N Stow. Jeho opěradlo lze sklopit vpřed, a tím umožnit převoz velmi dlouhých předmětů nebo posloužit jako praktický stolek. Pod odklopitelným sedákem je připraven úložný prostor s rozměry 273 x 222 mm.

Základní cena s benzínovým čtyřválcem začíná na 597 250 korunách, turbodiesel přijde na 644 750 korun a šestiválec stojí od 796 000 korun výše. Prodej bude v Česku zahájen v nejbližších dnech.

Reklama

Související témata:

Související články

Brutální Dodge Challenger SRT8

Bez velkých oficialit byl v Americe představen nový Dodge Challenger. Tohle auto žádné velké PR nepotřebuje. Už se o něm napsalo tolik, že by to vystačilo...

Výběr článků

Načítám