Hlavní obsah

Mitsubishi Lancer Evolution: v Česku od 1,15 milionu

Novinky, maž

Sportovní verze Mitsubishi Lancer se začala prodávat v Česku. Prodejní cena začíná na částce 1 149 900 korun za verzi s manuální převodovkou. Vrcholná verze s dvouspojkovou převodovkou přijde na 1 359 900 korun. Tuzemský importér chce měsíčně prodat 5 - 10 vozů Lancer Evolution.

Článek

Obě verze sportovního Lanceru mají výkon 295 koní (217 kW) při 6500 otáčkách a točivý moment 366 Nm při 3500 otáčkách. U obou nechybí aktivní diferenciály pro špičkové jízdní vlastnosti a to i za zhoršených adhezních podmínek (bláto, sníh).

V případě levnější verze je převodovka pětistupňová, manuální. Dražší verze MR s převodovkou TC-SST má dvouspojkový automat se šesti stupni.

:. Mitsubishi Lancer Evolution - už to není takové jako kdysi, ale stále tohle sportovní auto vypadá divoce. Foto: Mitsubishi

To ale není jediná změna: dražší verze má lepší tlumiče od firmy Bilstein a 18palcová kola BBS a dvoudílné brzdy Brembo. Zajímavostí je, že dražší verze má horší zrychlení z nuly na stovku, o nezanedbatelných 0,9 vteřin. S manuálem zvládnete stovku za 5,4 s, s automatem jste na 100 km/h za 6,3 vteřin.

Maximálka činí 240 km/h (manuální převodovka), respektive 242 km/h u automatu. U Mitsubishi předpokládají výrazně větší prodeje verzí s automatem, autor článku by si rozhodně koupil verzi s manuálem. Bez kvedlání s řadící pákou to s „evíčkem“ zkrátka není ono.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: technika Mitsubishi Lancer EVO X

Tentokrát nepůjde o technické informace o novém Mitsubishi Lancer EVO X. Tento článek je určen těm, kteří se rádi podívají na opravdu fajnovou techniku...

První obrázky hatchbacku Mitsubishi Lancer

Mitsubishi zvedlo hlavu a s modelem Lancer se mu začíná dařit. Ve světě se začal vůz prodávat celkem solidně, ale mnozí zákazníci hledají trochu jiný typ vozu,...

Výběr článků

Načítám