Hlavní obsah

Nový Chevrolet Aveo přichází na tuzemský trh

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do autosalonů bývalého Daewoo, nyní Chevroletu vstupuje v nejbližší době nový pětidveřový hatchback Chevrolet Aveo, v polovině června se objeví i jeho třídveřová verze. Oba nové hatchbacky se budou prodávat vedle stávajících čtyřdveřových sedanů.

Článek

Cena nového třídveřového hatchbacku Chevrolet Aveo začíná na částce 217 900 Kč, pětidveřový hatchback je o 10 000 Kč levnější.

Za tyto ceny zákazníci dostanou pětidveřové kompakty poháněné zážehovým motorem 1.2 16V o výkonu 84 k, v jejichž výbavě nechybí protiblokovací systém brzd ABS, airbag řidiče, centrální zamykání, zadní sedadlo dělené v poměru 60:40, elektricky ovládaná okna předních dveří, posilovač řízení nebo CD / MP3 autorádio.

:. V interiéru se toho mnoho nezměnilo. Foto: GM

„Aveo je nejdůležitějším modelem v evropském portfoliu značky Chevrolet,“ říká Betty Moscato, marketingová ředitelka společnosti Chevrolet Europe. „Během roku 2007 jsme v Evropě prodali více než 111 000 modelů Kalos/Aveo.“

Chevrolet Aveo vyjíždí se dvěma zážehovými motory: novým agregátem je zážehový čtyřválec o objemu 1,2 l a výkonu 84 k, druhou pohonnou jednotkou je upravený zážehový čtyřválec o objemu 1,4 l, který má nyní výkon 100 k. Tento motor může být na přání zákazníků propojený i s automatickou převodovkou.

:. Nový Chevrolet Aveo - karoserie nasrostla do délky o 4 centimetry.Foto: GM

Nové Aveo je v porovnání se svým předchůdcem o 4 cm delší; na délku měří 3,92 metrů, přičemž rozvor náprav činí 2,48 metru. Zavazadlový prostor začíná na pouhých 220 litrech.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Chevrolet Aveo přijíždí

Malý hatchback Chevrolet Aveo (dříve Chevrolet Kalos a ještě dříve Daewoo Kalos) už má své nejlepší dny za sebou. Je tedy nasnadě, že značka se jej bude snažit...

Třídveřový Chevrolet Aveo

Model Chevrolet Aveo je na evropských trzích stabilní nabídkou. Neprodává se nijak špatně, ale také to není úplně nejlepší. Jako pobídku prodejům přijde ještě...

Výběr článků

Načítám