Hlavní obsah

Ford zahájí v Rusku výrobu automobilů Mondeo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PETROHRAD

Americká automobilka Ford Motor hodlá na podzim ve své ruské továrně zahájit produkci nové verze sedanu Mondeo. Oznámila to ve středu firma, která nyní v továrně nedaleko Petrohradu vyrábí populární modely Focus.

Článek

"S Mondeem začneme letos v září. Další plány nemáme. Pokud však trh poroste, chceme se na tom podílet," řekl viceprezident evropské divize společnosti Wolfgang Schneider. Dodal, že firma letos hodlá v ruské továrně vyrobit zhruba 72 000 vozů Focus a 1 000 automobilů Mondeo. Do roku 2009 plánuje společnost zvýšit celkovou kapacitu továrny na 125 000 vozů ročně.

Poptávka po nových osobních automobilech v Rusku v posledních letech rychle stoupá díky silnému růstu ekonomiky, který zvyšuje příjmy spotřebitelů. Téměř všechny přední světové automobilky již v Rusku otevřely či plánují otevřít své továrny.

Loni v listopadu zahájila provoz ruská továrna společnosti Volkswagen, která montuje modely VW a Škoda. Prodej automobilů zahraničních značek v Rusku se v prvním čtvrtletí podle podnikatelského svazu AEB zvýšil o 54 procent na 454 069 vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám