Hlavní obsah

Subaru Exiga: japonská novinka pro sedm pasažérů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinka japonské automobilky, která pojme až sedm cestujících, se v úterý představila ve světové premiéře. V Japonsku se Subaru Exiga také hned v den premiéry začala prodávat. Přinášíme první fotografie a informace.

Článek

Subaru Exiga se obtížně zařazuje do jedné automobilové třídy - je to crossover s prvky velkoprostorových vozů (MPV) a sportovně užitkových automobilů (SUV). Na délku automobil měří 4740 mm, široký je 1775 a vysoký 1660 mm. Rozvor náprav činí 2750 mm.

:. Subaru Exiga - interiér působí luxusně. Dovnitř se vejde až 7 cestujících. Foto: Subaru

Nyní jsou jasná následující fakta: motory jsou v nabídce dva, v obou případech jde o benzínové boxery. Slabší z dvoulitrů je atmosférický a nabízí 146 koní (109 kW) a 191 Nm. Turbodmychadlem dopovaný motor má výkon 221 k (165 kW) a 326 Nm točivého momentu.

Slabší motor se dodává s pouze čtyřstupňovou automatickou převodovkou, silnější dvoulitr dostal o jeden stupeň více. Obě varianty jsou nabízeny se symetrickým pohonem všech kol (AWD).

:. Subaru Exiga se obtížně zařazuje - je to něco mezi MPV a SUV. Foto: Subaru

Prodej nového modelu Exiga se právě rozběhnul v Japonsku. O tom, zda se dostane do Česka není v tuto chvíli nic známo.

Reklama

Související témata:

Související články

Subaru Exiga: možná další Legacy

Tokijský autosalon bude mít hodně premiér konceptů. Všechny značky sem přinesou alespoň dva. Subaru není výjimkou, ale my vybrali to nejzajímavější - studii...

Výběr článků

Načítám