Hlavní obsah

BMW investuje v USA přes čtvrt miliardy eur 

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW investuje přes čtvrt miliardy eur do rozšíření aktivit ve Spojených státech. Společnost BMW v loňském roce zvýšila prodej v USA o více než sedm procent na 336 000 vozů. Spojené státy se na jejím celkovém prodeji podílejí zhruba 22 procenty.

Článek

"Tyto investice ukazují, že jsme přesvědčeni o pokračujícím dlouhodobém růstu trhu ve Spojených státech navzdory současným obtížným ekonomickým podmínkám," uvedl šéf prodeje BMW Ian Robertson.

Automobilka do konce letošního roku vynaloží 170 miliónů eur na dvě nová centra pro distribuci součástek ve státech Illinois s Pensylvánie. Dalších 100 miliónů eur investuje do rozšíření svého amerického ústředí.

Společnost BMW již v březnu oznámila, že investuje 750 miliónů dolarů (téměř 12 miliard Kč) do rozšíření továrny v Jižní Karolíně. Roční kapacita závodu by tak měla do roku 2012 stoupnout na 240 000 ze současných 160 000 automobilů.

Reklama

Související témata:

Související články

Daimleru i BMW stouply tržby, zisk přesto klesl

Hrubý zisk německé automobilky BMW se v prvním čtvrtletí propadl o 25 procent na 539 miliónů eur. Důvodem bylo výrazné zvýšení rizikových rezerv. Podobný vývoj...

Výběr článků

Načítám