Hlavní obsah

Lancia možná oživí legendární sporťák Stratos

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lancia se v poslední době docela činí a je jasné, že oživení značky probíhá úspěšně. Nyní to vypadá, že pro lepší image by italská značka měla ve svém portfoliu rovněž nějaký sportovněji laděný model. Fanoušci Lancie mají jasno: chtějí oprášit legendární model Stratos.

Článek

Ředitel Lancie Olivier François v rozhovoru pro britský Autocar řekl, že Lancia měla v minulosti skvělá sportovní auta a byla by škoda nemít v portfoliu nikoliv závodní, ale sportovní automobil, který by pomáhal budovat značku.

Pokud dostane sporťák od Lancie zelenou, na trh by měl vstoupit nejdříve v roce 2011. Lancia ovšem odmítá cokoliv komentovat, takže jisté je pouze to, že o sportovně naladěném modelu uvažují.

:. Silniční verze původní legendy, vyrábělo se ještě závodní provedení. Foto: Lancia

Jaký by případně přicházel v úvahu motor, ani to, zda půjde o zadokolku, tedy nikdo neví. Tento projekt navíc ještě vůbec nebyl schválen vedením koncernu Fiat, pod který Lancia spadá.

Na rok 2009 chystá Lancia na prkna ženevského autosalonu koncept nového vozu, nemělo by se ovšem jednat o případného nástupce Stratosu, ale pravděpodobně o Lancii Deltu ve verzi kupé.

Reklama

Související témata:

Související články

Lancia uvede znova model Delta i Aurelia

Říká se, že umělec dosáhne největší slávy když umře. To samé platí patrně i o dobrých automobilech. Když skončí jejich výroba, nastane doba jejich největší...

Představujeme novou Lancii Delta

Italská Lancia už dlouho připravovala novou generaci modelu Delta. První koncept Lancia Delta HPE byl opravdu krásným kouskem. O to víc potěší, že proti němu...

Výběr článků

Načítám