Hlavní obsah

Peugeot a Mitsubishi: společný vývoj elektromobilů

Novinky, ČTK, maž

Japonská automobilka Mitsubishi Motors a francouzský PSA Peugeot Citroën společně vyvinou technologii a novou generaci baterií pro elektromobily. Firmy také zvažují možnost, že by založily společný podnik, který bude elektromobily vyrábět.

Článek

Akcie Mitsubishi Motors po zveřejnění zprávy vzrostly o 2,5 procenta. Její partnerská firma GS Yuasa pro výrobu baterií posílila o více než deset procent.

Elektromobily se dostávají do popředí zájmu, protože se spotřebitelé snaží ušetřit na pohonných hmotách, když jsou ceny ropy nebývale vysoké. Mitsubishi Motors počítá s tím, že bude mít na trhu elektromobil do roku 2010.

Mluvčí japonské automobilky řekl, že Mitsubishi zvažuje různé varianty potenciální spolupráce v řadě oblastí. Mitsubishi má dodávat Peugeotu například technologii, která u baterií zabrání jejich přehřívání.

Mitsubishi a Peugeot již spolupracovaly v několika oblastech. Automobilky například připravují společný podnik, který bude v Rusku vyrábět auta od roku 2011.

Reklama

Související témata:

Související články

Tři diamanty budou na elektřinu

Jedna z mála automobilek, které se moc k ekologii nehlásí a raději se starají o to, aby pořádně nastartovali celosvětově prodeje, je Mitsubishi. Jenže...

Výběr článků

Načítám