Hlavní obsah

Hyundai testuje výrobu aut v Nošovicích, spustí ji v září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai už dokončuje instalaci výrobní technologie ve svém montážním závodě, který buduje v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Vrcholí provozní zkoušky, zkušební výroba začne v září, zahájení sériové výroby se plánuje nejpozději v dubnu 2009.

Článek

Automobilka uzavřela pracovní smlouvy se 1200 lidmi a ke konci dubna proinvestovala v nošovické zóně 522,8 miliónu eur (téměř 13 miliard korun), řekl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

"Stavební část výrobních objektů je prakticky hotová, dokončit zbývá zkušební dráha, nákladové nádraží, hlavní administrativní budova a některé drobné stavby uvnitř areálu - například spojovací komunikace a parkoviště pro zaměstnance," upřesnil mluvčí automobilky.

Výstavba továrny v Česku má celkově stát 1,12 miliard eur (kolem 27 miliard korun) a má zaměstnat až 3500 lidí. Ke konci května měla nošovická automobilka v pracovním poměru celkem 1016 zaměstnanců převážně ze severu Moravy. Dalších 186 lidí má podle Vaňka podepsánu pracovní smlouvu, ale nastoupí až později v průběhu roku. "Celkový počet tak činí 1202 zaměstnanců - cíl je do konce letošního roku mít 1945 pracovníků, takže zbývá přijmout 743 lidí," upřesnil Petr Vaněk.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám