Hlavní obsah

Toyota poskytne hybridní automobily pro summit G8

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota oznámila, že poskytne celkem 78 vozů s hybridním pohonem coby oficiální dopravní prostředek i jako ukázková vozidla v rámci summitu G8 konaného od 7. do 9. července v Japonsku ve městě Toyako v provincii Hokkaido.

Článek

Vozidla budou využity k přepravě oficiálních zastupitelů jednotlivých zemí, zástupců médií i představitelů vlád. Toyota poskytla ekologická vozidla v reakci na žádost japonské vlády, aby samotný summit a přípravy na něj představovaly co nejmenší zátěž pro životní prostředí – zejména proto, že jedním z hlavních témat summitu je životní prostředí, konkrétně pak opatření zaměřená na boj s globálním oteplováním.

:. Účastníky G8 bude vozit i 43 velkoprostorových automobilů Estima Hybrid. Foto: Toyota

Firma poskytne k přepravě účastníků celkem 11 sedanů Lexus LS600 h, 15 sedanů Crown Hybrid a 43 velkoprostorových automobilů Estima Hybrid. Kyvadlovou dopravu představitelů vlád a médií bude dále zajišťovat pět autobusů Toyota FCHV-BUS, poháněných vodíkovými články.

Reklama

Výběr článků

Načítám