Hlavní obsah

Brněnský Autotec přilákal méně návštěvníků než předloni

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užitková a nákladní auta si při letošním veletrhu Autotec přijelo do Brna prohlédnout 65 000 lidí. Oproti minulému ročníku, který se konal předloni, poklesl počet návštěvníků o 5000. Předloni, kdy se veletrh konal naposledy, však pořadatelé zaznamenali dvacetiletý rekord.

Článek

Letos se na výstavišti představilo přes 600 vystavovatelů, rekordní byla účast zahraničních firem, které přijely z 26 zemí.

Domácímu automobilovému průmyslu se loni dařilo. Tržby odvětví vzrostly o 14 procent a výroba o deset procent na téměř milión kusů. Výsledky potvrdily dominantní postavení automobilového průmyslu v české ekonomice. "Členské firmy Sdružení automobilového průmyslu ČR v loňském roce dosáhly více než pětinového podílu na českém exportu i objemu průmyslové výroby," řekla mluvčí veletrhu Lucie Horáková.

Účast na výstavě si nenechala ujít většina předních světových automobilek, řada z nich představila v Brně své novinky. Například firma DAF přivezla prototyp vozu s hybridním pohonem, společnost Scania představila autobus s alternativním pohonem na etanol.

Autotec pořádají Veletrhy Brno jednou za dva roky, střídá se s veletrhem Autosalon, na kterém jsou k vidění osobní automobily. Autosalon zaplní pavilóny brněnského výstaviště v roce 2009.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám