Hlavní obsah

Be BOP a BE Bop: dvě kapky od Renaultu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě různé a přece velmi podobné interpretace kompaktního MPV vozu představí v září na Mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu francouzská automobilka Renault. První Be BOP je terénní SUV, zatímco jeho "bráška" BE Bop má být sportovnější model vytvořený pod dceřinnou značkou Renault Sport.

Článek

Oba vozy na první pohled zaujmou svým netypickým zaobleným vzhledem z bočního pohledu připomínajícím obrovskou naleštěnou kapku. Jejich čelní profil plynule přechází až k zadním "křidélkům" a spolu s panoramatickým čelním sklem, "vypouklou" střechou a na ni navazující "useknutou" zádí velmi prospívá celkové aerodynamičnosti, která právě u vozů třídy MPV nebývá na příliš vysoké úrovni.

Neobvykle je řešen i elegantní interiér plný "oblin", který u obou vozů nese společné prvky. Na první pohled zaujme centrální "klenba", která se táhne celou délkou interiéru a slouží jak k ukotvení sedadel, tak i k odložení drobných zavazadel. Řidič zde nalezne hliníkovou řadící páku a ovládání topení, klimatizace, navigace a autorádia.

:. Zajímavé složení zadních sedadel u modelu Be BOP

Na konci centrálního oblouku jsou pochromované hodiny, na které lze bez problému vidět z každého sedadla. Dvě boční "klenby" táhnoucí se v délce dveří slouží k opoře a oddechu pasažérů. U modelu Be BOP SUV se zadní sedadla stisknutím jediného tlačítka sklopí a po "lyžinách" zasunou pod přední sedadla, čímž se rozšíří zadní přepravní prostor.

Sportovnější BE Bop bude vybaven čtyřválcovým benzínovým motorem 1.6 16V dávající výkon 165 kW (225 koní) s maximálním točivým momentem 300 Nm. Be BOP SUV bude mít k dispozici benzínový čtyřválec 16V o obsahu 2.0 litrů s výkonem 165 kW (225 koní) a maximálním točivým momentem 300 Nm. Stejně jako jeho "sportovní bratr", bude i Be BOP SUV vybaven šestistupňovou automatickou převodovkou.

Reklama

Související články

Visos: nová vize budoucnosti od Fordu

Na zářijovém Mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem se představí nejnovější designérská studie automobilky Ford prezentovaná pod názvem Visos....

Škoda ve Frankfurtu představí Roomstera

Nadcházející autosalón ve Frankfurtu je pro světové automobilky příležitostí ukázat se v nejlepším světle, představit modelové novinky na příští...

Další nissan na obzoru

Uživatelé terénního vozu Nissan Patrol vědí, na co se mohou spolehnout. Tisícikilometrové vzdálenosti Afrikou stejně jako zdolávání výšek Krkonoš, extrémní...

Výběr článků

Načítám