Hlavní obsah

Nejrychlejší Passat všech dob se začíná prodávat

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen uvádí na český trh nejrychlejší Passat všech dob s označením R36. Jeho šestiválcový motor s přímým vstřikováním paliva FSI o objemu 3,6 litru dosahuje největšího výkonu 220 kW nebo chcete-li 300 koňských sil. V autosalonech Volkswagenu najdete R36 ve verzi sedan i kombi.

Článek

Cena Passatu R36 v provedení sedan je stanovena na 1 199 000 korun, za Passat R36 Variant (kombi) zákazník zaplatí 1 246 400 korun.

Nejsilnější Passat z 0 na 100 km/h zrychlí za 5,6 vteřiny, model Variant pak za 5,8 vteřiny. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na obvyklých 250 km/h. Výkon motoru přenáší sériově dodávaná dvojspojková převodovka DSG; přenáší se na všechna čtyři kola (4Motion).

:. Passat R36 v provedení kombi, u Volkswagenu této variantě tradičně říkají Variant. Foto: VW

R36 má specificky tvarované nárazníky, modře lakované brzdové třmeny, nově tvarovaný spoiler na víku zavazadlového prostoru (u modelu Variant R36 zajišťuje přítlak nový střešní spoiler), chromované dvojité koncovky výfuku, osmnáctipalcová kola z lehké slitiny s pneumatikami o velikosti 235/40 a rozšířené podběhy lakované v barvě vozu.

:. Interiér R36 se snaží působit luxusně. Foto: VW

Interiér vozu je vyveden v designu R-Line, včetně koženého multifunkčního volantu s logem R36, elektricky nastavitelných sportovních sedaček Performance (u řidiče s pamětí), prahových lišt s nápisem R36, bíle podsvícených přístrojů, hlavice páky voliče samočinné převodovky v kombinaci kůže/hliník a pedálů z ušlechtilé oceli.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový VW Passat - šestá generace přijíždí

Po více než 31leté historii vozů Volkswagen Passat uvádí wolfsburgská automobilka šestou generaci tohoto modelu. Na evropském trhu se novinka začne prodávat...

Odhalený nový Volkswagen Passat CC

Čtyři dveře, čtyři místa a přitom elegance kupé. Tento směr nastolil kdysi Mercedes-Benz CLS a nyní se jej snaží napodobit další značky. Stejně...

Výběr článků

Načítám