Hlavní obsah

Nový Superb bude levnější, cena začíná na 599 900 korunách

Novinky, ČTK, maž

Automobilka Škoda Auto bude základní verzi nového Superbu prodávat za 599 900 korun, což je o 20 000 korun méně, než firma původně v březnu oznámila při premiéře nového modelu na ženevském autosalonu. Automobilka cenu upravila kvůli stabilizaci kurzu koruny vůči euru, řekl ve středu mluvčí firmy Evžen Krauskopf.

Článek

"Původně stanovená cena vycházela z kalkulace zhruba před půl rokem. Nyní se koruna ustálila, proto došlo k této finalizaci ceny, která se již nezmění," vysvětlil mluvčí.

Za nejnižší cenu si zájemci pořídí verzi s benzinovým motorem o objemu 1,4 litru a výkonu 92 kW. Prodávat se začne v druhé polovině června, kdy si jej budou moci koupit také zákazníci v Německu.

Oficiální ceny dalších verzí ještě automobilka nezveřejnila. "Vydáme je až se zavedením modelu na trh," podotkl mluvčí. Podle neoficiálních informací by však měl být dvoulitrový turbodiesel s výkonem 125 kW a v nejlepší výbavě k dostání za zhruba 920 000 korun.

:. Škoda Superb - novinka se začne prodávat od června. Kompletní ceník v tuto chvíli ještě není znám. Foto: Škoda Auto

První jízdní dojmy z nového Superbu si můžete přečíst zde. Proti předchozí generaci je nový Superb delší a širší. Vedle adaptivních světlometů AFS, devíti airbagů má také patentovaný systém dveří TwinDoor, který umožňuje využít vůz jako sedan i liftback současně. V nabídce budou tři zážehové a tři vznětové motory. Příští rok by měla přibýt i verze kombi.

Stará verze superbu, jíž se prodalo od zavedení na trh pouhých 130 000 kusů, se přestala definitivně vyrábět v březnu. Všechny linky přešly na výrobu nového modelu. Automobilka prodávala zhruba 20 000 kusů staré verze ročně, prodej nové verze by měl být až dvojnásobný. "Je to předpoklad, pokud bude je přijetí na trh pozitivní," podotkl Krauskopf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám