Hlavní obsah

General Motors uzavře kanadskou továrnu na převodovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší americká automobilka General Motors uzavře v roce 2010 kanadskou továrnu na výrobu převodovek, která zaměstnává zhruba 1 400 lidí. Oznámila to ve středu firma, jež má v Severní Americe kolem 75 000 pracovníků.

Článek

Továrna vyrábí čtyřstupňové automatické převodovky. Ty nyní GM i další automobilky nahrazují šestistupňovými převodovkami, které snižují spotřebu pohonných hmot.

Automobilka GM již koncem minulého měsíce oznámila, že kvůli slabé poptávce sníží výrobu nákladních a sportovně-užitkových vozů ve svých čtyřech továrnách v Severní Americe. Rozhodnutí si zřejmě vyžádá propuštění zhruba 3 500 zaměstnanců.

Společnost GM hospodařila v prvním čtvrtletí se ztrátou 3,25 miliardy dolarů (přes 50 miliard Kč) po zisku 42 miliónů USD před rokem. Výsledky byly zasaženy jednorázovými náklady, stávkou v dodavatelském podniku American Axle a slabou poptávkou na domácím trhu.

V celém loňském roce firma kvůli problémům v Severní Americe prodělala rekordních 38,7 miliardy dolarů (zhruba 620 miliard Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám