Hlavní obsah

Seat Leon Ecomotive: spotřeba 3,9 l / 100 km

Právo, Jaroslav Šimek

První vozy Leon Ecomotive již opustily výrobní linky automobilky SEAT a jsou k dispozici také zákazníkům na českém trhu. Konstruktéři automobilky upravili několik klíčových oblastí běžného modelu Leon 1.9 TDI, aby tak vytvořili jeden z nejúspornějších vozů současné nabídky španělské značky.

Článek

Seat Leon Ecomotive dosahuje v mimoměstském cyklu spotřeby paliva 3,9 l/100 km a v kombinovaném cyklu pak 4,5 l/100 km. Odpovídajícím způsobem se proti standardnímu Leonu 1.9 TDI snížily emise CO2 ze 135 g/km na 119 g/km.

Technické oddělení Seat se zaměřilo na úpravy elektronického řízení motoru.

Významnou změnou, která pomáhá snížit spotřebu v praxi, je také prodloužení třetího, čtvrtého a pátého převodového stupně. Standardní položkou výbavy je filtr pevných částic omezující produkci sazí na minimum.

S nízkou spotřebou souvisí také hmotnost automobilu – na základě analýzy výbavových prvků na přání byly eliminovány ty, které výrazně zvyšují pohotovostní hmotnost. Kola o průměru 15 palců obouvají pneumatiky s nízkým valivým odporem s rozměrem 195/65 R15, o palec větší alternativa má rozměr 205/55 R16.

:. Seat Leon je klasický hatchback se sportovnějším střihem.foto: NOVINKY/Jan Čech

Model Leon Ecomotive je k dispozici pro výbavy Reference, Sport, Stylance a Sport-Up. V nabídce je i pro něj sada Sport Limited. Základní výbava obsahuje ABS a TCS, airbagy řidiče a spolujezdce, boční a hlavové airbagy, systém Isofix, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka v barvě vozu, elektrické ovládání oken předních dveří s ochranou proti přiskřípnutí, dálkově ovládané centrální zamykání včetně víčka nádrže, rádio s CD/MP3 přehrávačem a šesti reproduktory a klimatizaci „Climatic“.

Základní cena na českém trhu byla stanovena na 536 900 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám