Hlavní obsah

Fabia a Roomster možná dostanou pohon všech čtyř kol

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvozková platforma koncernu Volkswagen, PQ25, kterou využívá kromě posledního VW Pola, Seatu Ibiza i naše Fabia, dostane kromě předního pohonu i verzi 4x4. Informoval o tom server Automotive News. Nicméně, v případě Škody Fabia a Roomsteru není jisté, zda dostane verzi s pohonem obou náprav.

Článek

Jako první pohon obou náprav využije VW Polo ve verzi Cross, dalším vozidlem bude připravovaná Audi A1.

Pohon obou náprav by určitě slušel modelu Roomster Scout, který útočí na stejné zákazníky jako VW Polo Cross. Zatím má Roomster Scout pouze pohon přední nápravy a lépe krytý spodek motoru. Ač se tedy tváří terénně, je dobrý pouze na polní cesty - a tam většinou projedete i s běžným osobním autem.

I když, nechme se překvapit - možná se v budoucnu "malé" čtyřkolky s logem Škoda přeci jen dočkáme. Záleží na rozhodnutí představenstva koncernu a preferencích zákazníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda v Pekingu představí i novou fabii

Na nejvýznamnějším čínském autosalonu letošního roku, jenž začíná v neděli v Pekingu, vystaví Škoda Auto celkem deset exponátů ze tří modelových řad. Největší...

Škodovka vyrobila již dva milióny fabií

Největší automobilka v zemi se může pochlubit dalším kulatým číslem. Ve čtvrtek Škoda Auto oznámila, že vyrobila již dva milióny fabií. Z mladoboleslavské...

Výběr článků

Načítám