Hlavní obsah

BMW a Audi jsou levnější, může za to silná koruna

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW a Audi přepočítávají od konce dubna prodejní ceny vozů podle aktuálního směnného kurzu vůči euru. Díky silné koruně se tak dá oproti dřívějšku na nákupu vozů ušetřit i desítky tisíc korun. Kvůli výhodnějším cenám BMW a Audi už nemusíte jezdit do Německa.

Článek

Nový systém tvorby cen vozů Audi i BMW pro české zákazníky vychází z aktuálního denního směnného kurzu, který se řídí prodejem deviz podle kurzovního lístku banky UniCredit Bank. Doposud byly přepočítávány podle pevného kurzu 28 korun za euro.

Ceny uvedené v zákaznickém ceníku nyní budou nejprve z korun přepočteny na eura podle kurzu 28,00 CZK / 1 EUR. Potom bude cena v eurech znovu přepočtena na skutečnou cenu v českých korunách podle aktuálního kurzu pro daný den.

Příklad kalkulace: Audi A4 Avant 1,8 TFSI
Původní cena: 834 000 Kč včetně DPH – cena uvedená v ceníku; cena stanovená při kurzu 28 Kč / 1 EUR
Denní kurz devizy: prodej podle kurzovního lístku UniCredit Bank k 30.4.2008: 25,664
Nová cena: 764 421 Kč = 834 000 : 28 x 25,664 včetně DPH
Úspora při koupi za novou cenu: 69 579 Kč

Ceny se tímto způsobem přepočítávají u všech základních modelů. V každém případě však platí, že výsledné ceny se budou s každým dnem měnit podle kurzu koruny.

Foto: Jan Čech, Novinky

Audi A4 si lze v nové generaci snadno splést i s většími modely značky.

.: Audi A4 - díky posilující koruně lze na nových modelech ušetřit desítky tisíc korun.Foto: Novinky/Jan Čech

Většina importérů upravuje ceny průběžně, například jednou za měsíc. Audi a BMW začaly ceny měnit spravedlivěji, totiž denně. Otázkou je, jak na to budou reagovat ostatní importéři.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW nabídne mikroauto

Bavorská značka BMW nehodlá zaspat nárůst zájmu o mikroautomobily a o rozvoj východoasijských trhů. Pro Indii tak prý představí vlastní vůz malých rozměrů,...

Test BMW 123d: škola driftu

Mít doma BMW je snem mnoha motoristů. Jenže ne každý bavorák je tím správným bavorákem. Všechny sice mají výborný podvozek, ale k tomu to chce nějaký solidní...

Výběr článků

Načítám