Hlavní obsah

Peugeot a Citroën chtějí litrový motor s emisemi do 100 g/km

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina PSA Peugeot Citroën se rozhodla vyvinout nové benzínové litrové tříválcové motory, jejichž výkon bude 70 až 100 koní. Cílem je nabízet vozy, jejichž emise CO2 budou nižší než 100 g/km. PSA chce zároveň vybudovat dvě moderní výrobní linky, jednu ve Francii a druhou ve východní Evropě.

Článek

První linka o roční kapacitě 600 000 motorů bude uvedena do provozu v roce 2011. Skupina PSA linku postaví v již existující motorárně v Trémery, kde díky tomu vznikne více než 500 pracovních míst. Továrna v Trémery, ležící 15 km od Metz, vyprodukovala v loňském roce celkem 1,74 miliónů motorů. Od svého vzniku v roce 1979 se v této továrně, kde pracuje 4 100 zaměstnanců, vyrobilo více než 30 miliónů motorů.

Druhá výrobní linka bude uvedena do provozu v roce 2012 ve východní Evropě. Peugeot a Citroën již zahájily průzkum, aby našly nejlepší místo na vybudování nové motorárny. Volba padne v polovině letošního roku.

PSA již má továrny na Slovensku (Trnava), v České republice (Kolín) a v Turecku (Bursa).

Reklama

Související témata:

Související články

PSA chce vzkřísit luxusní značku Panhard

Minulý týden se objevila ve francouzských listech jedna zpráva, která je dost překvapující. Koncern PSA podle nich totiž hodlá vzkřísit značku Panhard, která...

Výběr článků

Načítám