Hlavní obsah

Autotec letos bude menší, ubylo zahraničních vystavovatelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červnový veletrh užitkových vozů Autotec 2008 bude menší než předchozí ročník. Své expozice zatím přihlásilo 520 vystavovatelů, předloni to bylo 642 firem. Přestože se mohou značky dál přihlašovat, minulý ročník už nevyrovnají.

Článek

Vystavovatelé zatím zabrali plochu kolem 80 000 čtverečních metrů, minule zaplnily o 5 000 metrů čtverečních víc. I přes úbytek vystavovatelů je už nyní jasné, že se veletrhu zúčastní všech sedm velkých evropských výrobců nákladních automobilů a rovněž dvě české značky - Tatra a Avia.

Autotec je jedinou motoristickou výstavou svého druhu ve střední Evropě. "O výjimečnosti této přehlídky svědčí i to, že je zařazena do prestižního kalendáře mezinárodních výstav organizace O.I.C.A," doplnila mluvčí veletrhu Lucie Horáková.

Veletrh je rozdělen do speciálních částí. V samostatných sekcích se budou prezentovat například výrobci a prodejci autobusů, nákladních vozů či dílů a servisní techniky. Právě díly zřejmě budou jednou z dominant veletrhu, alespoň z českého pohledu. "Hlavně proto, že se Česká republika stala v posledních letech evropským centrem právě pro výrobu automobilových dílů," poznamenala Horáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám