Hlavní obsah

Harley-Davidson: klesá prodej, firma propouští

CHICAGO

Výrobci kultovních motocyklů Harley-Davidson klesl čistý zisk za první čtvrtletí o 2,5 procenta. Podnik také oznámil, že omezí výrobu i počet zaměstnanců.

Článek

Prodej kultovních motocyklů Harley-Davidson za čtvrtletí ve Spojených státech spadl téměř o 13 procent. USA jsou přitom jeho hlavním odbytištěm. Harley-Davidson kvůli tomu sníží stav zaměstnanců o 730 lidí.

Čtvrtletní zisk koncernu byl přesto lepší, než se mezi analytiky očekávalo. Zatímco odhadovali výsledek na 77 centů na akcii, podnik v přepočtu vydělal o dva centy více. Tržby Harley-Davidsonu stouply o 10,8 procenta na 1,31 miliardy dolarů, když analytici podle Thomson Financial očekávali 1,23 miliardy.

Celosvětový prodej motocyklů proslulé značky klesl za čtvrtletí o 5,6 procenta, ale ve Spojených státech o 12,8 procenta. Společnost oznámila, že letos dodá na trh až o 27 000 motocyklů méně. Kvůli tomu dočasně zastaví výrobu v některých závodech na několik měsíců. Nyní Harley-Davidson předpokládá, že mu celoroční zisk na akcii letos klesne o 15 až 20 procent. Akcie podniku spadly o 4,9 procenta na 1,79 dolaru.

Reklama

Související témata:

Související články

Harley-Davidson začne prodávat v Číně

Největší a nejznámější americký výrobce motocyklů značka Harley-Davidson začne prodávat své výrobky na perspektivním čínském trhu. Pozici však nebude mít vůbec...

Ford F-150 Harley-Davidson pro rok 2007

Už pár let se dává dohromady Ford a Harley-Davidson, aby vytvořili nejvýkonnější model pickupu F-150. Harley tedy jen dodá jméno a speciální lakování, Ford...

Výběr článků

Načítám