Hlavní obsah

Soutěžní speciály Seznamu obsazují bodovaná místa v rally

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznam Rally Team se svými partnery APM Automotive a Enterprise Media soutěžil o uplynulém víkendu na Rally Šumava. Obě posádky Trněný – Pritzl a Ducháček – Dufek od posledních závodů výrazně přidaly a bylo to vidět i na dosažených časech.

Článek

První den závodu ukázal, že si oba jezdci začínají s novou technikou rozumět. Sláva Ducháček v počátku prvního dne zajíždí vyrovnaně čtrnáctý čas a dokazuje, že Valašská Rally byla velká škola.

V noční sekci však uvažuje o odstoupení ze soutěže ze zdravotních důvodů. Ty se druhý den podaří zažehnat a na prvním měřeném úseku druhého dne zajíždí Ducháček vynikající třetí čas absolutně a dokazuje, že talentovaný jezdec má na to, aby se přiblížil k absolutní špičce.

:. Seznam CZ Rallye Team v akci. V některých usecích jel závodní speciál přes 220 kilometrů v hodině.

Po zbytek dne Ducháček zrychluje a v předposledním měřeném úseku se pohybuje na velmi dobrém devátém místě výsledkové listiny. Na poslední „RZetě“ však ztrácí díky špatné volbě pneumatik a soutěž dokončuje na celkovém 11. místě absolutně.

Sám k tomu říká: “RZty obecně pěkné, ale některé strašně rychlé až nebezpečné. Na Strážovské jsme měli v jednom místě na tachometru přes 220km/hod, což není asi úplně dobře. Dle mého mínění až moc přejezdových kilometrů. Chtěl bych poděkovat mechanikům a celému týmu, vše fungovalo jak mělo.“

Karel Trněný v prvním dni zajíždí časy kolem 15. místa a konec dne pro něj znamená velmi pěknou šestou pozici v celkovém pořadí. Druhý den mění po první sekci zadní diferenciál a v RZ14 je celkově na velmi pěkném pátém místě. V posledních dvou rychlostních testech však neudrží za zády pěkně jedoucího Petáka a soutěž dokončuje na celkovém šestém místě absolutně před Emilem Trinerem, který na Trněného ztratil pouhých 1,2s.

:. Pilot Ducháček dokončil Valašskou Rallye na celkovém 11. místě.

„Šumava pro nás byla dalším krokem a cítíme, že s každým kilometrem je jízda lepší a lepší“, říká k tomu Karel Trněný. „Věřím, že jsme se letos vydali tím správným směrem a během sezóny se posuneme ještě výš“.

Příští soutěží, které se Seznam Rally Team zúčastní je již tento víkend Rally Vyškov. Tým zde budou reprezentovat hned tři posádky Karel Trojan s Petrem Řihákem, Sláva Ducháček s Petrem Dufkem a Radek Majer s Michalem Pohořelým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám