Hlavní obsah

Toyota v USA svolává k opravě přes půl miliónu vozů

Největší japonská automobilka Toyota svolává ve Spojených státech 539 500 vozů Corolla a Matrix k opravě závady u elektrického stahování oken. Toyota obdržela 143 stížností na tuto závadu, která může způsobit roztříštění okna.

Článek

Toyota je v posledních letech nucena svolávat své vozy k opravě poměrně často. Prezident společnosti Kacuaki Watanabe minulý měsíc připustil, že potíže s kvalitou vozů z posledních let firmě částečně způsobil její rychlý globální růst. Dodal, že Toyota kontroly kvality zpřísnila.

Toyota v uplynulých deseti letech téměř zdvojnásobila prodej. Loni vystřídala amerického konkurenta General Motors na postu největší světové automobilky podle objemu výroby. Z hlediska objemu prodeje si nicméně společnost GM prvenství těsně udržela.

V letošním roce plánuje Toyota zvýšit prodej na zhruba 9,85 miliónu vozů z loňských 9,37 miliónu. Výkonný viceprezident Tokuiči Uraniši však minulý měsíc varoval, že automobilka by tohoto cíle nemusela dosáhnout kvůli známkám zpomalení prodeje ve Spojených státech a v Evropě.

Toyota má v České republice společný podnik TPCA s francouzskou firmou PSA Peugeot Citroën. Jejich kolínská automobilka loni vyrobila 308.478 vozů Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1. Ve srovnání s rokem 2006 vzrostla produkce o více než pět procent. Výroba se rovnoměrně rozdělila mezi všechny tři modely.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám