Hlavní obsah

Tuning Fest se nakonec na hradeckém letišti uskuteční

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradecké letiště bude 21. června opět patřit příznivcům tuningu. Ještě v únoru se zdálo, že se každoroční setkání majitelů upravených automobilů v Hradci Králové nebude konat a tradice zahájená v roce 2002 se přeruší. Dnes je jisté, že akce bude přejmenována, bude menší, ale uskuteční se.

Článek

Místo Tuning Párty se změní v Tuning Fest, ale pořadatelé věří, že nabídka opět přiláká tisíce návštěvníků. „Přejmenování akce si vyžádala změna v pořadatelském týmu. Letošní Tuning Fest sice nenabídne milovníkům tuningu betonovu plochu pro sprint, ale připraveny budou další plochy vhodné pro gumování a jiné aktivity, které návštěvníky nenechají chladnými.

Pro účastníky budou připraveny také hřiště pro vodní fotbal, motokáry, autodrom, ohňostroj a další atrakce,“ láká na akci Martin Boltík z pořadatelského týmu.

Změny vyvolala zejména jednání s hradeckým magistrátem o pronájmu ploch a změny na letišti. Dva z hlavních organizátorů se rozhodli v akci nepokračovat, pořadatelské taktovky se proto chopil třetí z trojice, Petr Holštejn. Mezi novinkami bude účastníky jistě příznivě hodnoceno zřízení restaurace v jednom z hangárů. Strávníkům nabídne více než stovku míst.

Pořadatelé, kteří nyní pracují na přípravě programu akce, chtějí dbát i na bezpečnost účastníků. Od 22 hodin večer do 5 ráno bude v areálu Tuning Festu platit zákaz jízdy. Na pořádek a bezpečnost bude dohlížet také na 200 pořadatelů, včetně zaměstnanců bezpečnostní agentury,“ dodal Boltík.

Areál se už nyní upravuje, válcují se nerovnosti travnatých ploch, osazuje se celkem čtyřiačtyřicet lamp veřejného osvětlení. Více aktualit a informací na www.tuningfest.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám