Hlavní obsah

Luxusní Infiniti se oficiálně chystá do Česka

Právo, Novinky, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Infiniti, luxusní odnož japonského Nissanu, se chystá vstoupit na evropský trh, včetně toho českého. Zatím se dalo Infinity koupit jenom v USA a v Japonsku.

Článek

Před několika lety jsem měl na zkušebním okruhu nedaleko Tokia poprvé možnost usednout za volant hned několika modelů Infiniti, obchodní značky luxusních a výkonných aut, která je podobně jako Lexus u Toyoty součástí modelového portfolia společnosti Nissan Motor Corporation. První dojem z testování? Ať už jsem v nich jel po „kočičích hlavách“, asfaltových „boulích“ či superrychlém povrchu, vzbuzovala respekt.

:. Infiniti G 37 Coupé

Žel, jednalo se o produkty, které výhradně směřovaly především na japonský a severoamerický trh. O dovozu do Evropy se tehdy ještě vůbec neuvažovalo. Nyní se však situace mění.

„Rozsekl“ to nedávný ženevský autosalon, kde zástupci společnosti informovali o tom, že tyto vozy se mají už zanedlouho stát součástí automobilové společnosti na starém kontinentu. Ostatně určitou reklamu – a je možné se podívat i na naše silnice – dělají už Infiniti, která si zasvěcenější zájemci pořídili především v rámci individuálního dovozu.

Značka Infinity je na trhu už dvacet let

A málokdo z motoristických nadšenců odolá, aby se za těmito automobily neohlédl. Málokdo v Evropě si vzhledem k dosavadní zdejší absenci této značky uvědomuje, že Infiniti existuje už bezmála dvacet let. Její nabídka zahrnuje výkonné sedany, kupé a crossovery. Ale právě letošní Ženevu využila divize Infiniti k oslavě oficiálního vstupu na evropský trh: a to světovou premiérou druhé generace proslulého výkonného crossoveru FX – křížence SUV a kupé.

Je to také poprvé v historii, kdy byla novinka této divize poprvé v zahraničí představena mimo USA. Vůz, pod jehož kapotou najdou uplatnění jak šestiválcové, tak osmiválcové motory, má pohon všech kol. Na evropský trh ho zároveň doprovází menší crossover EX.

:. Kompaktní crossover Infiniti EX 37

Pokud jde o klasické cestovní automobily, je pro evropský debut připravena řada G, zastoupená čtyřdveřovým sedanem a dvoudveřovým kupé. Za pohon nou jednotku byl zvolen shodný vidlicový šestiválec o zdvihovém objemu 3,7 l a výkonu 228 kW a nejvyšším točivém momentu 350 Nm. S ním je sedan s to vyvinout rychlost až 240 km hodině, maximálka u kupé je ještě o 5 km/h vyšší. Dovést jízdní vlastnosti k co největší dokonalosti pomáhá systém řízení všech kol, diferenciál se zvýšenou svorností a u sedanu ještě možnost vybavení pohonem všech kol.

U nás příští rok, v Evropě už v říjnu

V Evropě bude oficiální prodej modelů Infiniti zahájen letos v říjnu. U nás se výhradním dovozcem a prodejcem stává společnost Auto Palace Group, která s otevřením svého Centra Infiniti v hlavním městě počítá v první polovině příštího roku.

V době zavádění značky na náš trh má její modelové portfolio zahrnovat čtyři typy: luxusní sedan a kupé řady G, dále kompaktní crossover EX a sportovní crossover FX.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan se zaměří na elektromobily

Podle vyjádření představitelů automobilky Nissan se značka bude v příštích letech snažit soustředit na vývoj ekologických elektromobilů. Nissan bude nabízet...

V USA klesají prodeje nových automobilů

Pokles amerického automobilového trhu pod vlivem drahého benzínu a obav z recese se v březnu dále prohloubil. Prodej osobních a lehkých užitkových vozů...

Výběr článků

Načítám