Hlavní obsah

SEAT Ibiza: máme první informace a fotky

Novinky, Martin Žemlička

SEAT, člen koncernu Volkswagen zveřejnil informace o nové Ibize. SEAT Ibiza soupeří ve stejné třídě jako domácí Škoda Fabia, tedy v kategorii malých vozidel.

Článek

O nové Ibize už víme, že bude o celých osm centimetrů delší než její předchůdce. Rozměry jsou následující: 4052 x 1693 x 1455 mm, přičemž rozvor narostl na 2469 milimetrů. Prostoru pro posádku tedy bude nová generace nabízet poměrně hodně. Pro zavazadla je v základním uspořádání připraveno 292 litrů.

Základní motorizací bude už z Fabie dobře známý tříválec 1,2 HTP s výkonem 70 koňských sil. Dále bude v nabídce benzínová čtrnáctistovka (85 k) a šestnáctistovka (102 k). Dieselové motory zastupuje tříválec 1,4 TDI (80 k) a čtyřválec 1,9 TDI s výkonem 105 koní. Všechny motory mají být dodávány pouze s 5stupňovou převodovkou.

Z luxusní příplatkové výbavy stojí za zmínku bi-xenonové světlomety, asistent pro rozjezd do kopce nebo hands-free sada s technologií Bluetooth integrovaná do rádia. Datum uvedení nové Ibizy na trh zatím výrobce nesdělil.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Seat Ibiza se představí v březnu

Španělská automobilka potvrdila příchod nové generace modelu Seat Ibiza. Zatím se spekulovalo, kdy se tento stěžejní vůz představí. Nyní je to jasné -...

Výběr článků

Načítám