Hlavní obsah

Ford nejspíše prodá značky Jaguar a Land Rover do Indie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford zřejmě ve středu oznámí dohodu o prodeji svých luxusních značek Jaguar a Land Rover indické společnosti Tata Motors. Indové mají za převzetí amerických značek zaplatit asi dvě miliardy dolarů (32,8 miliardy Kč).

Článek

Dohoda o prodeji by měla zahrnovat i slib Fordu, že bude přispívat do penzijního fondu zaměstnanců Jaguaru a Land Roveru. Tata by se podle FT měla zavázat, že bude odebírat od Fordu motory. V obou automobilkách nebyl k zastižení nikdo, kdo by se ke zprávě vyjádřil.

Ford prodává Jaguar a Land Rover, protože se chce zaměřit hlavně na návrat svých severoamerických operací k zisku. Automobilka loni hospodařila se ztrátou 2,7 miliardy dolarů a o rok dříve 12,6 miliardy dolarů.

Zdroj blízký dohodě informoval, že Ford oznámí prodej britských luxusních značek tento týden. Ford si stanovil, že chce dokončit dohodu o prodeji v prvním čtvrtletí.

Ford koupil Land Rover od německé automobilky BMW v roce 2000. Jaguar získal v roce 1989. Loni v březnu Ford prodal za 925 miliónů dolarů značku Aston Martin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám