Hlavní obsah

O 47 cm delší Volkswagen Caddy Maxi

Novinky,

Divize užitkových vozů koncernu Volkswagen má nyní nového favorita na zvýšení prodejů. V Evropě a Českou republiku nevyjímaje je nyní v nabídce nový Volkswagen Caddy Maxi.

Článek

Jedná se prakticky kompletně o klasický model Caddy, ale s tím, že je prodloužený o 47 cm. Zadní převis se přitom prodloužil o 150 mm a na rozvoru narostl vůz o zbývajících 320 milimetrů.

Co z tohoto plyne? Především neskutečně více místa pro posádku nebo náklad. Auto totiž může být nabízeno ve třech verzích – klasický furgon, kombi s pěti či sedmi sedadly (pětimístná verze i v provedení N1) a luxusní Life (opět 5 (+N1) nebo sedm míst).

I s plným využitím všech sedmi sedadel zbývá pod zadní policí zavazadlový prostor s úctyhodným objemem 380 l. Sedadla druhé řady se dají v celcích po jednom či dvou sedadlech sklopit dopředu a ještě překlopit, zatímco třetí řadu sedadel lze pouhými několika pohyby úplně vyjmout z vozu. V pětisedadlové konfiguraci pak objem zavazadlového prostoru vzroste až na 1350 litrů. Se sklopenými sedadly a vyjmutou zadní řadou má až po střechu naložený zavazadlový prostor kapacitu 3800 litrů.

:. Ve třetí řadě sedadel není sice tak útulno jako ve druhé, kde se prostor pro kolena zvětšil o 50 mm proti krátké verzi, ale sedět se tu dá.

Pak je tu užitková verze. Její zadní převis je o 150 milimetrů delší a dalšího zvýšení délky se dosáhlo zvětšením vzdálenosti mezi posuvnými dveřmi a zadní nápravou o 320 milimetrů. K sériovému vybavení vozu patří tepelně izolační skla, posuvné dveře v pravé zadní části vozu, široké 700 milimetrů. Volitelně lze Caddy Maxi panel van objednat i se vzhůru výklopnými zadními dveřmi nebo se zadními dveřmi dělenými v poměru 3:2.

S nákladním prostorem objemu 4200 litrů patří Caddy Maxi mezi největší vozy v kategorii kompaktních přepravních vozů a dodávek. U všech vozů byla upravena užitečná hmotnost na 800 kilogramů. U furgonu má ložná plocha délku 2250 milimetrů, v závislosti na konfiguraci interiéru (s variabilní přepážkou) až 3070 milimetrů.

Caddy Maxi je poháněno trojicí motorů. Základním pilířem bude tradiční turbodiesel 1.9 TDI D se 77 kW. Ten bude v osobní verzi Life dodáván i s dvouspojkovou převodovkou DSG.

Výkonnější variantou bude agregát 2.0 TDI PD se 103 kW. Pro zájemce o zážehový motor je připavena šestnáctistovka (75 kW) a na podzim přijde i verze s pohonem na zemní plyn.

Cena vozu Caddy Maxi Life začíná na 586 781 Kč včetně DPH, verze N1 v pětimístném provedení je pak za cenu 511 299 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen Caddy Maxi: 47 cm navíc

Mezi tím, když máte či nemáte dvacet korun, je rozdíl čtyřiceti korun. To říkala jedna postava z filmového seriálu a měla pravdu. A mít nebo nemít 47...

Výběr článků

Načítám