Hlavní obsah

Novinky v litých kolech na českém trhu

Novinky, Ondřej Grym

Počet motoristů, kteří si pořizují litá kola, prudce roste. Jeden z jejich distributorů Alcar Bohemia, loni prodal kolem 100 000 litých disků. Letos očekává zvýšení odbytu asi o pětinu, také díky tomu, že na trh byla uvedena řada novinek.

Článek

O některé z nich se postaral prémiový výrobce litých kol AEZ i známá tuningová značka DOTZ. Například AEZ Tacana s pěti paprsky vypadá mimořádně efektně. Vzhled umocňují leštěné paprsky v kombinaci s antracitovým lakováním.

:. AEZ Tacana na Fiatu 500

Po více než 4400 metrů vysokém vulkánu Sotara je pojmenována další novinka AEZ s velmi širokými paprsky s titanovým leskem.

:. AEZ Sotara

Řidiči sportovněji ražených vozů ocení ráfky DOTZ označené jako Hanzo, které se inspirovaly filmem Quentina Tarantina „Kill Bill“. V něm šermíř Hattori Hanzo naposledy předvedl své umění, když vyrobil dokonalý meč s nepřekonatelným ostřím.

:. DOTZ Shuriken se stříbrno-zlatým efektem

Vícepaprskové kolo DOTZ Shuriken není zbraní jako japonské vrhací náčiní stejného jména, ale podobá se mu dynamikou a ostrými konturami. Design střídavě hladce leštěných a černě lakovaných paprsků předurčuje použití kola i na vozech s větší brzdnou soustavou. Shuriken je k dispozici také ve dvou speciálních edicích Gold a White v kombinaci bílého/zlatého lakování a leštěných paprsků.

:. DOTZ Hammada Dark pro offroad vozidla

Dvě novinky představuje také offroadová řada DOTZ Survival, kolo Hammada a černo-leštěnou variantu Hammada Dark.

Reklama

Výběr článků

Načítám