Hlavní obsah

Hyundai Genesis jako opravdu velké kupé

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chce Hyundai uspět i na americkém trhu, musí nabízet automobily, které se zde žádají. A mezi ně jistě patří i kupé, nejlépe s pohonem zadních kol. Firma volání trhu vyslyšela.

Článek

Model Genesis Coupe by měl být na trhu od roku 2009. Jeho předností bude jako u mnoha jiných modelových řad především cena a slušná výbava už v základní verzi.

Hyundai zatím o modelu mlčí a nechává si všechny detaily na autosalon do New Yorku. Ale na internetu již kolují některé informace, které by mohly vůz tochu přiblížit. Zatím jsou neoficiální, takže je, prosím, berte s rezervou.

Délka vozu by měla překročit 4,5 m, ale nejzajímavějším rozměrem by měla být šířka automobilu. Podle informací by se měla pohybovat nad 1900 mm.

:. Hyundai Genesis Coupe by mělo být podáváno především na americkém trhu.

Pod kapotou se objeví podvozek z automobilu, jehož část jména nese – Genesis. Toto šasi určené původně pro sedan bylo upraveno a lehce zmodifikováno, aby vyhovovalo sportovnějšímu pojetí kupé.

Zatím to vypadá, že se však ze sedanu nedostane do kupé vidlicový osmiválec, ale zákazníci se budou muset spokojit s menšími jednotami. Tou základní by měl být čtyřválec o objemu 2,4 l (160 kW), který by měl v budoucnu doplnit i ekologičtější dvoulitr. V USA se však pravděpodobně nejvíce bude podávat vidlicový šestiválec o objemu 3,8 l. Ten má prý výkon 221 kW, což bude na toto kupé jistě dostatečná síla.

Anketa

Chtěli byste, aby se Hyundai Genesis Coupe prodávalo i v ČR?
Ano
87,7 %
Ne
12,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3721 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám