Hlavní obsah

Sergio Pininfarina vstoupil do síně slávy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná karosárna Pininfarina má svého zástupce v automobilové síni slávy. To, co se nepovedlo Battistovi Farinovi, dokázal jeho syn Sergio Pininfarina.

Foto: Profimedia.cz

Sergio Pininfarina

Článek

Ten převzal v roce 1966 již tehdy slavnou firmu po svém otci. Od té doby dokázal vytvořit z malé firmy podnik, který má vlastní designerské studio, konstrukční dílnu, vychovává vlastní žáky a které auto má na kapotě jeho jméno, může si libovat.

Pininfarina pracoval na několika desítkách automobilů mnoha světových značek. Samozřejmostí je spolupráce s koncernem Fiat (jedním ze slavných je například Alfa Romeo Giulietta Spider), Ferrari (např. Testarossa, 575M Maranello, F430, 360 Modena nebo 250 GT) nebo Peugeot (205, 406 Coupé či 1007). Ale jeho jmenovku najdeme i na Cadillacu, Volvu, Chevroletu, Hondě, Jaguaru nebo Mitsubishi.

Sergio Pininfarina si vychoval ve svých dětech nástupce, kterým může věřit. Syn Andrea již od roku 2001 pracuje na pozici ředitele společnosti a šéfa správní rady.

Reklama

Výběr článků

Načítám