Hlavní obsah

Hyundai Matrix: konečně změna

Novinky,
ŽENEVA

Korejská automobilka Hyundai nechala na světových trzích hodně dlouho model Matrix bez jakékoliv změny. Ženevský autosalon nyní uvedl faceliftovaný Matrix, který už konečně odpovídá moderní době.

Foto: Jan Čech, Novinky

Facelift Hyundaie Matrix

Článek

Hyundai Matrix, který byl poprvé představen v roce 2002, se od té doby se pohybuje ve vodách minivanů celkem nenápadně. Lidé si jej kupují především kvůli ceně. Vždyť dnes se prodává za cenu od 269 900 Kč.

Jenže cena není všechno a prodejní čísla už klesala na všech trzích. Facelift přiblížil automobil znovu zákazníkům, takže pokud cena zůstane na současné úrovni, může být o solidní zájem postaráno.

:. Facelift Hyundaie Matrixfoto: Novinky/Jan Čech

Vnější design vozu se změnil zcela radikálně. Nejedná se jen o malé retuše, ale o pořádné přetesání tvarů. Třeba jen na přední masce nezůstal kámen na kameni. Změnila se totiž podle nové společné vizáže vozů Hyundai, kterou začal praktikovat model i30 a nyní jej následují i10 a právě Matrix. Zvětšené světlomety se víc hodí k vysoké stavbě automobilu a velmi se nám líbí i napojení předního nárazníku na výrazné výkroje blatníků.

Také jsme spokojeni se zakrytím schodu u zadního bočního okna, které bylo sice typickým znakem matrixu, ale moc krásy nepobralo. A přitom stačilo tak málo. Nyní je dolepený kus pod sklem černým plastem.

Interiér vozu zůstal zachován, stejně jako systém posouvání a sklápění zadních sedadel. Za nimi se pak nabízí zavazadelník o základním objemu 350 l.

V nabídce stále tři motory

Matrix stále nabízí výběr ze tří motorů – benzínové motory Alpha 1.6 103 k a Beta 1.8 123 k a dieselový motor 1.5 CRDi 110 k. Oba benzínové motory jsou k dispozici i se čtyřrychlostní automatickou převodovkou. Všechny tři motory jsou v nabídce s pětirychlostní manuální převodovkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám