Hlavní obsah

Zagato nebyl spokojený s Bentleyem Continental GT

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokdo může říct, že je nespokojený s vozem Bentley, a tak si postaví zcela nový. U někoho jsou překážkou peníze, u jiného pak úcta. Karosárna Zagato si však hlavu s něčím takovým neláme.

Článek

Již zítra se otevřou brány ženevského autosalonu a za nimi si budeme moci prohlédnout i poslední studii od slavného designerského střediska Zagato. Jedná se o vlastní vizi modelu Bentley Continetal GT. Aby bylo poznat, že Zagato je tvůrcem, k posledním písmenům bylo přidáno Z.

Dvoutunový kolos v klasické barvě British Racing Green je typickým dílem studia. Pokud chcete poznávat Zagata na první pohled, zaměřte se především na hrany a mohutnost. Italská dílna totiž nevyznává příliš štíhlé vozy a když už něco postaví, pak je to pořádný kus auta. Navíc se stejně jako u GTZ velmi dobře potýká s průsečíky oblin a mnohých ostrých hran.

:. Bentley Continental GTZ

Samozřejmě, že Zagato nemá nikdy žádné bližší specifikace, jako třeba na jakém podvozku je vůz postaven… Takže buď se vám auto líbí nebo ne.

Anketa

Který z vozů se vám líbí víc?
Originální Bentley Continental GT
61,6 %
Nový Bentley Continental GTZ
38,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 837 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Zagato oblékne Maranello pro jediného sběratele

Karosárna Zagato se po svou dlouhou dobu na trhu (od roku 1919) snaží stále přesvědčovat, že je jedna z nejlepších. Je bez debaty, že se jí to daří. Stačí...

Výběr článků

Načítám