Hlavní obsah

Volkswagen Scirocco se vrací

Novinky,

Automobilka Volkswagen nasadí do výroby staronový model Scirocco. Stejně jako před lety se jedná o sportovnější hatchback, který by měl oslovit především mladší lidi.

Článek

Volkswagen tyto snímky ještě oficiálně neuvolnil, ale na internetu se již objevily na několika serverech. Volkswagen tak bude muset zanedlouho s pravdou ven. To, že se na ženevském autosalonu bude tento vůz vystavovat, se vědělo už dlouho dopředu. Zamaskované vozy v reálném provozu, velké tajnosti a naposledy i oficiální list premiér autosalonu dokázal, že tomu tak bude.

Scirocco vychází z konceptu Iroc, jehož premiéra proběhla v roce 2006. Už tehdy představitelé automobilky potvrdili, že se jedná o koncept, na jehož základu bude nový model postaven.

:. Volkswagen Scirocco

A co můžeme od auta čekat? Pravděpodobně se v něm objeví tradiční motory od VW - tedy přeplňovaná čtrnáctistovka až nejsilnější 2.0 TFSI. S ním by mohl mít vůz opravdu zajímavé jízdní výkony. Zvlášť, když bude ve spojení se sedmistupňovou převodovkou DSG.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen Iroc: Scirocco začíná vát

Je to už 33 let, co byl na autosalónu poprvé představen koncept, který nesl jméno Scirocco. Sériový vůz pak byl na světových silnicích velmi rozšířený a dodnes...

Výběr článků

Načítám