Hlavní obsah

Magna Steyr míří na sjezdovky

Novinky,

Rakouský výrobce automobilů Magna Steyr připravil velké překvapení. Pro ženevský autosalon totiž velmi tiše vytvářel vlastní koncept s názvem MILA Alpin.

Článek

Jedná se u koncept extrémně kompaktního offroadu, který se vymyká všem zvyklostem. Jeho vzhled a určení ho spíš řadí někam k rolbám, ale žádný terén by vůz neměl zastavit.

Interiér pojme čtyři cestující, ale pouze v rozmístění 3+1. Ti se však budou muset hodně držet, protože auto prý dokáže zvládat svahy pod úhlem 45°.

:. Magna Steyr MILA Alpin

Pohonná jednotka je taková, která by neměla nijak zasahovat do přírody. Ohleduplnost je zde tedy zajištěna hybridním motorem, který však ve spalovací části používá jako médium CNG, tedy stlačený zemní plyn.

Přesné informace o voze se dozvíme asi až na ženevském autosalonu.

Magna Steyr - výrobce pro „Amíky“

Magna Steyr je známá především jako výrobce automobilů. Nikoliv svých, ale jako dodavatel automobilů „na klíč“ pro jiné subjekty. Z bran závodu vyjíždí dnes třeba Chrysler 300C, Jeep Grand Cherokee nebo německé BMW X3.

Jedná se ale o velmi flexibilního výrobce a dokáže se také postavit za vlastní projekt. V roce 2005 tak byl představen koncept MILA, nebo jméno rakouského výrobce se také můžeme dočíst pod konceptem Lada Project C Concept.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám