Hlavní obsah

Silnější Maserati Gran Turismo S

Novinky,

Maserati chce s novým modelem Gran Turismo získat hodně zákazníků, kteří dříve kupovali třeba Porsche nebo Ferrari. V boji s touto velkou konkurencí má pomoci i posílená verze s označením S.

Článek

Tohle auto je typickým italským plnokrevníkem už v základní verzi. Maserati Gran Turismo nabízí perfektní design, vysoký komfort cestování, luxusní interiér a také vidlicový osmiválec o objemu 4,2 l (298 kW).

Jenže být důstojným konkurentem Posrche nebo Ferrari je těžká věc a s jen jedinou verzí to prostě nejde. Gran Turismo S tak dostane pořádnou změnu na agregátu, která by měla konkurenci trochu více ztížit dýchání.

:. Maserati Gran Turismo S

Pod kapotou se tak objevuje o půl litru větší agregát, který můžeme vidět třeba v Alfě Romeo 8C Competizzione. Tady je ovšem naladěný na 324 kW, což přesně koresponduje s ostrým trojzubcem na masce chladiče. Tohle žihadlo totiž umí zvládnout sprint z 0 na 100 km/h za 4,9 s (klasická verze za 5,2 s).

Samozřejmostí jsou i drobné úpravy na podvozku, převodovce (podle informací by měla řadit o dost rychleji než je tomu dosud) a brzdách, které budou výrazně posíleny. 

Kdo by se chtěl tímto vozem pokochat, bude muset počkat několik měsíců, než se dostane do výroby a přiveze ho český importér Scuderia Praha (prý v září tohoto roku), nebo se bude muset vydat na ženevský autosalon, kde proběhne premiéra tohoto vozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Maserati Quattroporte Automatic: squadra azzura

Na test Maserati Quattroporte jsme se strašně těšili. Měl sice být jen dvoudenní, ale i tak je možnost projet se tímto vozem řazen spíš do exotických zážitků,...

Novitec Maserati Quattroporte: prostě umí

Maserati Quattroporte není žádné "ořezávátko". Tenhle sedan s luxusní výbavou má pod kapotou ďábelský stroj - osmiválec o objemu 4,2 l a výkonu 295 kW. Jenže...

Výběr článků

Načítám