Hlavní obsah

Konečná podoba Opelu Meriva Concept

Novinky,

Po dvojitém odhalování nákresů a detailů Opelu Meriva Concept jsme se konečně dočkali celkové fotografie. Ta ukazuje skutečnou podobu tohoto vozu, do něhož si budete moci sednout na ženevském autosalonu.

Článek

Tomuto vozu věnujeme celkem velkou pozornost, i když se představovaly jen malé části z konceptu. Jenže Opel Meriva je oblíbený vůz, který by mohl v nové generaci hodně zamíchat kartami v daném segmentu kompaktních MPV. Vždyť jen za leden tohoto roku se prodalo dvacet těchto automobilů, což chvíli před generační obměnou je velmi solidní výsledek.

Koncept Meriva se pochlubí především netradičními dveřmi FlexDoors. Zadní pár dveří je uchycený tak, že se dveře otevírají v prostisměru jízdy.

:. Opel Meriva Concept

Aby nebylo možné otevřít dveře za jízdy, když je to nebezpečné, systém umožňuje otevření dveří zevnitř či zvenčí pouze pokud je to není pro cestující riskantní. Studie Meriva Concept má automatickou elektronickou dětskou pojistku, která doplňuje obvyklý mechanickou západku. Automobil zaujme i tím, že ačkoliv má protisměrné dveře, vozu zůstal střední B-sloupek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám