Hlavní obsah

Mitsubishi Lancer Sportback: přímo proti impreze

Novinky,

Mitsubishi se rozhodlo, že půjde přímo proti svému velkému konkurentovi Subaru. Model Lancer tak bude mít nejen karoserii sedan, ale také hatchback. Jeho první fotografie nyní přinášíme.

Článek

Když jsme už představili Subaru Impreza WRX STI, sluší se také představit jeho největšího konkurenta. Náhoda tomu chtěla, aby se nám dostaly do rukou fotografie vozu Mitsubishi Lancer Prototype S, který je výstavní verzí sériového vozu Lancer Sportback.

Tento vůz jsme už představili na nákresech, reálné fotografie však řeknou mnohem víc. Tento pětidveřový hatchback, který bude uveden na trh později v tomto roce, bude tou nejdůležitější variantou pro Evropu, neboť podle Mitsubishi bude představovat 70 % plánovaného objemu v tomto regionu.

:. Mitsubishi Lancer Prototype S

Automobil bude mít výhodu velkého rozvoru a rozchodu kol a přitom kratší karoserie, než má sedan. To by mělo stejně jako u Subaru změnit poměry setrvačnosti ve svislé ose.

:. Mitsubishi Lancer Prototype S

Prototype-S v sobě bude mísit prvky z konceptu Concept-Sportback, z vozu Lancer Evolution (sériová podoba) a Lanceru Ralliart (175 kW / 343 Nm 2.0 l turbo motor, dvojitá spojka SST, stálý 4WD systém vybavený aktivním mezinápravovým diferenciálem).

Anketa

Který vůz byste si raději vybrali?
Mitsubishi Lancer Sportback
69,7 %
Subaru Impreza WRX
30,3 %
Celkem hlasovalo 1522 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám