Hlavní obsah

Peugeot 308 RC-Z se bude vyrábět

Novinky,

Podle německého motoristického časopisu Auto Bild se dočkáme modelu Peugeot 308 RC-Z již příští rok. Na ženevském autosalonu se prý šéf koncernu PSA Christian Streiff vyjádří k budoucím modelům koncernu a bude mezi nimi i toto kupé.

Článek

Automobil byl představen na autosalonu ve Frankfurtu na podzim minulého roku. Už tehdy se spekulovalo, jestli jej automobilka začne vyrábět, když jí dnes v jejím portfoliu chybí právě sportovní kupé.

Jenže odhady serveru MotorLegend byly poněkud pozadu. Zde se totiž spekulovalo, že kupé by se mohlo začít vyrábět v roce 2010, jenže jak to vypadá, jeho produkční verze se objeví již tento podzim a sériová výroba bude zahájena již na přelomu letošního a příštího roku. Na detaily si však budeme muset počkat do příštího týdne, kdy začíná Ženevský autosalon.

Peugeot 308 RC Zfoto: Peugeot

RC-Z - sporťáček jak má být

Peugeot připravil v modelu RC-Z sporťáček, který asi hodně chybí mnohým zákazníkům Peugeotu. Ti musejí dnes sahat po ostřejších verzích modelů 207 nebo 308, jenže v tomto případě se jedná jen o úpravy rodinných vozů.

RC-Z je z jiného těsta. Už jeho uspořádání sedadel 2+2 ukazuje, že se jedná o sporťák. Pod přední kapotou je usazen již známý motor 1.6 THP. Jenže jeho původních 128 kW bylo změnou turbodmychadla a motormanagementu "vyhoněn" na 160 kW a točivý moment vrcholí na 280 N.m (při overboostu 300 N.m). Kupé pak podle informací zvládne zrychlení 0 - 100 km/h za 7 sekund a maximální rychlost je 235 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám