Hlavní obsah

Nissan Navara a Porsche Cayenne musí do servisů

Na neplánované servisní prohlídky jsou svolávány dva velké vozy značek Nissan a Porsche. Jak Navara, tak i Cayenne jsou terénní vozy, které mají malé technické problémy.

Článek

Společnost Nissan Europe zahájila servisní kampaň, jejímž prostřednictvím vyzývá majitele pickupů Navara, aby navštívili značkový servis Nissan a nechali si provést úpravu na ovládací jednotce airbagů.

Týká se to téměř 130 000 vozů Navara vyrobených od zahájení výroby v lednu 2005 až do května loňského roku.

Na softwaru, který ovládá aktivaci airbagů při čelním nárazu, bylo provedeno vylepšení. Aby bylo zajištěno, že všechny modely Navara jsou vybaveny tímto aktualizovaným softwarem, bude Nissan kontaktovat zákazníky a požádá je, aby svá vozidla přistavili u nejbližšího prodejce značky Nissan z důvodu přeprogramování ovládací jednotky airbagů. Práce zabere maximálně 20 minut a nebude za ni účtován žádný poplatek.

Porsche má problémy s palivovým potrubím

Německý výrobce luxusních vozů Porsche svolává do servisů po celém světě 18 856 terénních vozů Cayenne kvůli výměně přívodní trubky paliva. Podle dnešního prohlášení se jedná o modely vyrobené od 30. listopadu 2006 do 18. ledna 2008.

Podle Porsche se může stát, že přívodní trubka paliva se při jízdě začne dotýkat obložení motoru, což způsobuje hluk případně obrušování trubky. Automobilka zatím v souvislosti s tímto problémem obdržela pět stížností, zatím však nedošlo k žádné nehodě či zranění. Oprava by měla trvat zhruba 40 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám