Hlavní obsah

Wi-Fi router do každého auta

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internet do automobilu se stále více přibližuje k tradiční sériové nabídce. V USA nyní nabízí přístroj Autonet Wi-Fi router, který promění vůz v jezdící Wi-Fi hot spot.

Článek

Nejedná se o žádný převratný vynález, ale o specializovaný systém, který je zaměřen na co nejlepší "příjem" internetu i v pohybujícím se vozidle. Router je připojen přes mobilního operátora k internetu a přes Wi-Fi pak distribuuje tento signál k dalším zařízením. Ve voze tak lze mít notebook, PDA nebo mobilní telefon s možností borouzdání po světové síti.

Router v USA stojí 595 dolarů (přes 10 000 korun), ale v ceně je započítána sazba 39 dolarů volného surfování po internetu.

V USA byly osloveni prodejci vozů Volvo, Mercedes-Benz, Toyota, lexus, Aston Martin, Land Rover a Jaguar. Všichni tito prodejci pak zahrnuli Autonet do svých doplňkových nabídek.

První vestavěný internet má Ford

Jako první na světě s automobilem připojeným na internet však přišla automobilka Ford. Do příplatkové výbavy pickupů F-Series přidala systém SYNC, který přes klasickou dotykovou obrazovku navigace se může připojit k internetu.

K dispozici jsou i USB konektory, možnost tisku, ovládání klasickou klávesnicí nebo čtečka karet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám