Hlavní obsah

Toyota iQ: zase o něco chytřejší minivůz

Novinky,

Ženevský autosalon je tradičním nástrojem na prezentaci nejen sériových vozů, ale i jejich předsériových verzí. Mezi ně se zařadí Toyota iQ, která se zase o kousek posunula směrem k produkčnímu výrobku.

Článek

Toyota slibuje, že její model iQ bude velmi levný a přitom extrémně bezpečný. Jenže to jsou dvě věci, které dohromady moc nejdou. Proto projekt nabírá zpoždění a ani v Ženevě se neobjeví finální sériová verze.

Model iQ je určen pro tři dospělé cestující a jedno dítě nebo zavazadla. Tento mikrovůz by měl v budoucnu konkurovat třeba Volkswagenu Up! (který bude možná vyráběn i se znakem Škoda). Výhodou by však měla být příkladná bezpečnost, jako jsou perfektní deformační zóny, záclonkové airbagy a dokonce airbag na zadním okně.

Toyota Urban Cruiser vypadá už velmi civilně a zanedlouho by se měla dostat do prodeje.

Ale to není vše, co Toyota uvede na švýcarském autosalonu. Objeví se zde i model Urban Cruiser, což je kompaktní SUV pro mladé lidi. Toyota už oznámila svůj záměr vyrábět další SUV po boku RAV-4 a právě Urban Cruiser by měl být oním vozem.

Na stánku si ale budeme moci prohlédnout i velezajímavou studii 1/X, kterou jsme mohli většinou vidět pouze na fotografiích, potože její představení proběhlo v Tokiu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám