Hlavní obsah

Rolls-Royce potvrdil malý model na rok 2010

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Rolls-Royce sice vydělává velké milióny a potýká se s extrémním zájmem o své automobily, který nestačí pokrývat. Jenže v budoucnu vše může být jinak. Proto přijde „babyrolls“ a podle posledních slov představitelů to bude v roce 2010.

Článek

Před více než rokem byl představen model Phantom Drophead Coupe a už se začalo spekulovat o malém modelu, který by sice byl luxusní, ale ne tak drahý. Minulý rok pak v Číně zazněly z úst představitelů značky oficiální věty o tom, že skutečně značka takový automobil připravuje.

Na úterní tiskové konferenci se pak poodkrylo tajemství budoucnosti tohoto auta. Svět se ho dočká v roce 2010 a dnes se jeho navrhovaná verze volá RR4.

Automobil by měl být mnohem menší než současný Phantom, ale větší než BMW 7. Z něj si vezme motory a pravděpodobně i podvozek. Vše ostatní však bude vlastní. V té době však už bude muset mít továrna v Goodwoodu postavené nové linky, jinak ty zahlcené současné nebudou mít kde vyrábět tento nový automobil. Jeho cena je nyní odhadována na 250 až 280 000 dolarů (4,25 – 4,78 miliónů korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám