Hlavní obsah

Renault Twingo Sport: zuřivý prcek

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý Renault Twingo má sice verzi GT, ale nejde o nic jiného, než jen o nejsilnější z malých dvanáctistovek. Jenže po ženevském autosalonu nabídne Renault tradiční verzi Sport, která bude asi nejzuřivějším z minivozů na trhu.

Článek

Verze Renault Sport (RS) je tradičním jménem, které je hodně žádané. Však také nabízí hodně z umění stejnojmenné divize, která připravuje závodní speciály.

Také Renault Twingo dostane mnoho nových dílů, které mu pomůžou být sportovnějším vozem. Především to bude motor o objemu 1,6 l s výkonem 98 kW. Ten by měl dát konkurenci v podobě Fiatu Panda 100HP či Citroënu C2 VTS či Seatu Ibiza FR.

Upravený bude i podvozek. Ten je sice už v sériové verzi dostatečně tuhý, ale pro tak těžký motor a vysoký výkon je třeba ho změnit. Objeví se zde tedy nové tlumiče, pružiny a pravděpodobně i zkrutný stabilizátor. To vše se moc nebude skrývat za novými, už na první pohled velmi lehkými koly.

:. Renault Twingo Sport

Také vzhled se změní. Verze RS se pozná především podle předního nárazníku s velkými bočními vstupy vzduchu. Také je zcela zřejmé, že se jedná o tento speciál ze opravdu velkých nových bočních prahů.

Reklama

Související témata:

Související články

Renault Twingo v české předpremiéře

Koupit si Renault Twingo dnes ještě nemůžete. Není na něj ještě ani připravená cena, ale až bude půlka listopadu, začněte si přepočítávat peníze v peněžence....

Test Renaultu Twingo GT: změna stylu

Druhá generace modelu Renault Twingo už nenabízí to, co ta první. Už to není ten usmívající se bonbónek s netradičními tvary, plasty, barvami... Tohle auto...

Výběr článků

Načítám