Hlavní obsah

Tuning party 2008 se nekoná

Právo, Ludmila Žlábková
HRADEC KRÁLOVÉ

Největší setkání milovníků tuningu, které se od roku 2002 každoročně konalo na královéhradeckém letišti, se letos neuskuteční. „Příčinou je definitivní rozhodnutí radních města Hradec Králové, kteří nám odmítli pronajmout areál letiště,“ uvedl Radek Bervid, jednatel pořádající společnosti X-cars.

Článek

Tuning party byla v minulých letech největším tuningovým srazem v České republice. Víkendového srazu, na kterém se setkávali majitelé a obdivovatelé individuálně upravovaných vozů, se účastnilo až 30 tisíc osob. Na loňském šestém ročníku se sjelo na šest tisíc aut. „Vzhledem k tomu, že se nám letos již nepodařilo zajistit jiný adekvátní prostor, pořádání Tuning party 2008 jsme zrušili. Nechceme slevit z kvality, na kterou byli naši návštěvníci zvyklí,“ dodal Bervid s tím, že hledají investora, který by financoval výstavbu multifunkčního areálu, na němž by nechyběla ani dráha.

Podle mluvčího hradeckého magistrátu Václava Svobody, souvisí rozhodnutí radních se změnou statutu letiště z neveřejného na veřejné. Změna neumožňuje konání akcí, které zaberou letovou dráhu. Město přitom vyinkasovalo od pořadatelů tuningového srazu nájemné ve výši 125 tisíc korun.

Skutečnost, že se město se rozhodlo upřednostnit letový provoz, nemá vliv pouze na pořádání tuningové party, ale i dalších akcí. Konat se tu nebude například ani rovněž tradiční Truck Fest. Výjimkou je pouze mezinárodní hudební festival Hip Hop kemp nebo rockový Rock for People. „Kulturní podniky ohroženy nebudou. Příslušný díl letiště chceme od letecké části oddělit plotem. Areál je dostatečně velký,“ vysvětlila loni rozhodnutí hradecké radnice náměstkyně primátora Pavla Finfrlová (ODS). V polovině června se na letišti uskuteční letecká show.

Letiště získalo město do svého vlastnictví od armády, která ho spravovala do roku 2003. Nyní v jedné z budov staví vědeckotechnický park a také na něm chystá projekt výstavby republikového výcvikového centra hasičů a základny humanitární pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám