Hlavní obsah

Parádně faceliftované Mitsubishi Eclipse

Novinky,

Mitsubishi na autosalonu v Chicagu představilo další facelift. Tentokrát se jedná o sportovní kupé Eclipse GT a kabriolet Eclipse Spyder. Vzhled se změnil k lepšímu a také technika doznala několika malých úprav.

Článek

Po faceliftu Mitsubishi Galant, který jsme představili v pondělí, se objevuje také velmi pěkné kupé Eclipse. Tenhle vůz dostal novou přední masku ve stylu Lancer Evo X, takže přídi nyní vévodí černý lichoběžník.

Upravená jsou také světla, změny najdeme na kapotě a zadních partiích. Třeba u spyderu je nové malé přítlačné křidélko na jinak velmi kulaté zádi.

:. Faceliftované Mitsubishi Eclipse

Podle informaci se také změnila technika. Vidlicový šestiválec o objemu 3,8 l zvýšil svůj výkon o celkem zanedbatelných 1,5 kW (194 kW), a točivý moment se zvednul o 3 N.m (355 N.m). Nezdá se vám to moc? Jedná se totiž o pouhé nasazení nového dvojitého výfuku. Žádná jiná úprava na motoru být neměla. Zato se prý změnila křivka točivého momentu. Jak přesně zatím nevíme, o tom výrobce mlčí.

:. Mitsubishi Eclipse

Mitsubishi Eclipse je sportovní vůz, který v USA má celkem dobrou pověst a hodně lidí si jej pořizuje. I v amerických státech svázanými přísnými dopravními předpisy na maximální rychlost se však ozývají hlasy, že vozu chybí pohon všech kol a také pořádné turbodmychadlo, které by udělalo z auta pořádnou raketu.

Ale co by Američané za 20 649 dolarů se čtyřválcem nebo za 24 149 dolarů za popsaný šestiválec (371 000 resp. 435 000 korun) chtěli?

Anketa

Ohodnoťte faceliftované Mitsubishi Eclipse?
1
78,5 %
2
11,5 %
3
5,6 %
4
0,9 %
5
3,5 %
Celkem hlasovalo 800 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Facelift Mitsubishi Galant v USA

Tohle auto se nenabízí v Evropě, ale přesto je zde o jeho budoucnost velký zájem. Mnoho řidičů totiž model Mitsubishi Galant někdy vlastnilo. To v USA je stále...

Výběr článků

Načítám