Hlavní obsah

Pininfarina představil první návrhy supersportu Sintesi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech letech se Pinifarina konečně odhodlal připravit vlastní vůz. Jeho supersport Sintesi poprvé poodhalil roušku tajemství a na světové síti je možné najít internetové stránky věnované tomuto vozu.

Článek

Stačí navštívit stránky www.sintesi.pininfarina.com a zde se budete postupně dozvídat vše, co Pininfarina o voze bude publikovat. Zatím toho moc není. Představená je jen jediná kresba.

O voze zatím víme to, že bude stoprocentním elektromobilem. Akumulátory, které dodá firma Bolloré pak budou využívat jak rekuperaci brzdného účinku, tak i možnost nabití z veřejné rozvodné sítě. Původně měla být partnerskou firmou větší a silnější Nido, avšak ta sama nyní připravuje prototyp malého elektromobilu do města.

A jelikož půjde vzhledem o sportovní automobil, bude se hledět na jeho hmotnost. Proto bude také dojezd pouze 250 km, ale maximální rychlost 130 km/h a zrychlení z 0 na 50 km/h za 4,9 sekundy tuto nevýhodu poněkud ztenčí.

Pininfarina předpokládá, že na trhu by mohl být automobil už v roce 2010. Plánuje se výroba 15 000 vozidel ročně, pokud tedy bude zájem. O něj by se však měla postarat prodejní síť v USA, kde je velký hlad po ekologických vozech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám