Hlavní obsah

První obrázky hatchbacku Mitsubishi Lancer

Novinky,

Mitsubishi zvedlo hlavu a s modelem Lancer se mu začíná dařit. Ve světě se začal vůz prodávat celkem solidně, ale mnozí zákazníci hledají trochu jiný typ vozu, než je tradiční sedan. Těm by mohla značka nabídnout v budoucnu i hatchback.

Článek

První nákresy vozu se dostaly do světa a je vidět, že vůz neztratil nic ze své přitažlivosti. Naopak.

Bude možná ještě dynamičtější, než v tradiční tříprostorové karoserii. Pokud se do výroby dostane záď tak pozvolně zkosená, bude to opravdu velmi zajímavý vůz.

:. Mitsubishi Lancer Sportback

Pod kapotou se objeví všechny motorizace, které má sedan - zážehové agregáty od 1,5 do 2,4 l a také nový turbodiesel 2.2 DI-D. A když mluvíme o všech, nesmíme zapomenout ani na supermotor - přeplňovaný dvoulitr ze závodní verze EVO X. I ten by se zde měl objevit, takže Sportback by mohl po ubrání hmotnosti velkého zavazadelníku být lehčí a tedy i hbitější.

Koncept RA do výroby?

Na světových diskuzních fórech se spekuluje, zda se na detroitském autosalonu představený koncept RA dostane do výroby. Oficiálně se k tématice ještě nikdo nevyjádřil, ale prý se vůz nemá stát předobrazem pro příští model Eclipse.

:. Mitsubishi RA Concept

Vůz však na výstavě velmi zaujal svým designem, technikou konstrukce karoserie (hliníkový rám obložený panely z plastické pryskyřice) i podvozku. Zaujalo také to, že tento sportovní vůz má vpředu vznětový agregát 2,2 DI-D s výkonem 150 kW, který splňuje emisní limity Euro 5.

:. Mitsubishi RA Concept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám